Poptähti perui kiertueensa – halusi kuolevan koiransa luokse: ”Toivottavasti ymmärrätte”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen laulaja-pianisti Fiona Apple tuli tunnetuksi vuonna 1996 julkaistun Tidal-debyyttialbuminsa myötä, ja samaiselta levyltä lohkaistu Criminal-single toi laulajattarelle myös Grammy-palkinnon vuonna 1998.

Hiljattain neitonen jäi Yhdysvalloissa kiinni huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta, kun viranomaiset löysivät hänen kiertuebussistaan kannabista. Laulajattaren oli määrä kiertää piakkoin esiintymislavoja Etelä-Amerikassa, mutta nyt Fiona Apple on yllättäen perunut suunnitelmansa.

People-lehden mukaan syynä kiertueen peruuntumiselle on ”perheenjäsenen” huono tila. Tässä tapauksessa laulajan kuolemaa tekevä 14-vuotias pitbull-rotuinen Janet-koira. Apple on huolehtinut koiratappeluista pelastetusta Janetista jo 14 vuoden ajan, siitä lähtien, kun koira oli vasta pentu.

– Janet on minun paras ystäväni, äitini ja tyttäreni ja hyväntekijäni. Hän opetti minulle mitä rakkaus on, En vaan voi jättää häntä nyt. Toivottavasti ymmärrätte. Jos menen pois, pelkään että hän kuolee, eikä minulla ole kunniaa laulaa häntä uneen. Pyydän teidän siunaustanne, Fiona Apple avautui sydäntäsärkevässä kirjeessä Facebook-sivullaan.