Järkyttävä muoti-ilmiö leviää: Naiset poistavat varpaitaan kenkien takia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Grimmin veljesten satuversiossa Tuhkimon sisarpuolet haluavat niin paljon valtakunnan prinssin huomiota, että he leikkaavat varpaansa poikki mahtuakseen sankarittaren lasisiin kenkiin. Joskus julmatkin sadut voivat muuttua todeksi, kuten on käynyt viimeisimmän trendin suhteen.

Naiset ovat nimittäin alkaneet poistaa leikkauksella pikkuvarpaitaan mahtuakseen paremmin korkokenkiin. Osa kauniimman sukupuolen edustajista käy myös poistattamassa vaivaisenluunsa. Suosituiksi ovat nousseet lisäksi operaatiot, joissa jalkoihin ruiskutetaan askelta pehmentäviä täyteaineita.

Yhdysvaltalainen Susan Deming kävi läpi varpaanpoisto-operaation, ja kertoo olevansa tyytyväinen sen tuloksiin. Aiemmin korkokengillä kävely oli naiselle tuskaa, mutta nyt hän kävelee niillä helposti pidempiäkin aikoja.

– Älä tuomitse jos et ole ollut tässä tilanteessa. Kärsin, enkä voinut löytää sopivia kenkiä. Minulla oli ennen ongelmia vasemman jalkani kanssa, nyt siihen löytyi ratkaisu, kertoi Susan Deming Fox News -kanavalle.

Amerikan jalkalääkärien liiton mukaan 87 prosenttia naisista kärsii jalkaongelmista, jotka johtuvat epäsopivista kengistä. Asiantuntijoiden mukaan eniten harmia neitokaisille aiheuttavat juuri korkokengät. Demingin ongelma oli, että hänen vasen jalkansa oli kokoa suurempi kuin oikea.

Kirurgisen operaation avulla hänen pikkuvarpaastaan leikattiin senttimetrin verran pois, jonka ansiosta hän pystyi taas käyttämään korkokenkiä. Nainen kehuukin leikkauksen tuomaa onnentunnetta. Hän ei omien sanojensa mukaan välitä siitä, onko leikkaus muiden mielestä turhamainen vai ei.