Avaruustutkijat hämmästyivät – kuusta löytyi tuttu pelihahmo

Digi · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on ollut viime kuukausina kovasti esillä Mars-luotaimen merkeissä. NASA on julkaissut myös verkossa runsaasti kuvamateriaalia mielenkiintoisen planeetan pinnalta. Samaan aikaan se tutkii kuitenkin myös lukuisia muita taivaankappaleita.

Kuva: Splash

Nyt avaruustutkijat ovat löytäneet mielenkiintoisia hahmoja tutkiessaan Saturnuksen kuita. Mimas ja Tethys -nimisten kuiden pinnoilta ikuistetuista lämpökuvista on nimittäin löytynyt 1980-luvulta tuttuun Pacman-pelihahmoon viittaavia muotoja.

– Toisenkin Pacmamn-hahmon löytyminen Saturnuksen kuista kertoo meille, että Pacman-muodot ovat yleisempiä kuin aiemmin oletimme, asiasta kertoneen Icarus-lehden päätoimittaja Carly Howett kommentoi.