Larry Hagmanin poika: ”Dallas piti isäni elossa”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmanhistorian suosituimpiin televisiosarjoihin lukeutuva Dallas menetti viime viikolla päätähtensä, kun J.R. Ewing -pahisroolia esittänyt Larry Hagman menehtyi kurkkusyöpään. Veteraaninäyttelijä ehti aiemmin tänä vuonna kuvata useita jaksoja uudistettuun Dallas-ohjelmaan, joka pyörii parhaillaan Suomenkin televisiossa.

Nyt 81-vuotiaana menehtyneen Larry Hagmanin Preston-poika kertoi, että Dallas-televisiosarja piti hänen isänsä hengissä viimeiseen hengenvetoonsa asti. Prestonin mukaan veteraanitähti sai voimaa Dallas-televisiosarjan kuvaamisesta, kun hän taisteli syöpäänsä vastaan. Hittisarja ja näytteleminen pitivät vanhuksen mielen virkeänä, vaikka hän oli vakavasti sairas.

– Dallas piti hänet elossa viimeiseen asti. Larry rakasti jokaista työpäiväänsä. Raha ja kuuluisuus eivät olleet niin tärkeitä. Hän rakasti näyttelemistä, Preston-poika kertoi Entertainment Tonight -ohjelmassa.

Preston Hagman paljasti, että televisiotähden perhe oli valmistautunut läheisensä kuolemaan syöpäuutisen kuultuaan. Pojan mukaan isän kuolema tuli siltikin ”yllättävän nopeasti”. Larry Hagman kertoi taannoin avoimesti alkoholikäyttäytymisestään. Vanhuksen mukaan hän saattoi juoda aikoinaan jopa viisi pulloa shampanjaa päivässä.

Dallas-saippuasarja on yksi televisiohistorian kaikkien aikojen suosituimmista sarjoista. Klassikkosarjan päätähti Larry Hagman oli aikansa suurimpia televisiotähtiä, ja hän seurusteli muun muuassa Dynastia-saippuasarjan kaunottaren Joan Collinsin kanssa. Vuonna 1954 Hagman meni naimisiin ruotsalaissyntyisen Maj Axelssonin kanssa. Heillä on kaksi yhteistä lasta, Heidi Kristina ja Preston. Taannoin pariskunta myi Kaliforniassa sijaitsevan lukaalinsa peräti 9,5 miljoonalla dollarilla.