Nainen osallistui Movemberiin – tässä viiksekäs tulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tänään päättyvä Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyystempaus, jossa miehet kasvattavat viikset ja samalla nostavat tietoisuutta esimerkiksi eturauhassyövästä. Movemberiin osallistuvat ajavat marraskuun alussa kasvojensa karvoitukset, mutta antavat viiksiensä kasvaa.

Movemberia pidetään perinteisesti miesten tempauksena, sillä kasvojen alueen karvoituksen runsas kasvaminen on naisilla harvinaista. Daily Mail -lehti uutisoi kuitenkin 36-vuotiaasta brittiläisestä Siobhain Fletcher -nimisestä naisesta, joka on myös päättänyt osallistua tempaukseen kuultuaan siitä ystävältä. Tähän mennessä Siobhain on onnistunut keräämään 870 euroa eturauhassyöpätutkimusta varten.

Katso kuvat tästä.

Siobhain Fletcher huomasi runsaan karvankasvun kasvojensa alueella noin 20 vuoden iässä. Häntä luultiin toistuvasti mieheksi, ja Siobhain joutui trimmaamaan partaansa jatkuvasti. Tämä kävi hänen itsetuntonsa päälle, ja nainen viettikin pitkiä aikoja kotonaan ihmisten naurun pelossa. Herkkä iho teki karvojen poistamisen esimerkiksi vahaamalla mahdottomaksi.

Erikoisen karvankasvun syynä on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä-niminen sairaus, jota voidaan hoitaa hormoniterapialla. Hoitoa ei voi kuitenkaan toteuttaa, mikäli Siobhain haluaa joku päivä hankkia lapsen. Movember-tempaus on kuitenkin poistanut naisen tuntemaa häpeää runsaasta karvoituksesta, ja parran lisäksi myös hänen itsetuntonsa on kasvanut.

– Tämä ei ole mikään friikkisirkus-tempaus. Sen tarkoitus on nostaa ihmisten tietoisuutta miesten eturauhassyövästä, ja teen sen myös auttaakseni itsetunto-ongelmista kärsiviä. Ihmiset näyttävät yhtä kauniilta parran kanssa tai ilman. Monet suhtautuvat asiaan neuroottisesti, mutta minä haluan näyttää, että tämän kanssa voi elää, Siobhain kertoo.