Räppärin tietokone varastettiin – tuomittiin maksamaan miljoonan löytöpalkkio

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Musiikkituottajana ja laulajana tunnettu Ryan Leslie on tuottanut lukuisia kappaleita muille artisteille. Grammy-ehdokkuuden työstään saanut Leslie joutui pari vuotta sitten varkaan uhriksi, kun hänen kannettava tietokoneensa anastettiin.

Nyt 34-vuotiaan Ryan Leslien varkaustapauksesta aiheutunut oikeudenkäynti on päättynyt. Laulajatähti julkaisi YouTube-palvelussa vuonna 2010 videon, jossa hän kertoi antavansa tietokoneen palauttajalle miljoonan dollarin palkkion. Pian videon julkaisemisen jälkeen saksalainen Armin Augstein -niminen mies palautti tietokoneen omistajalleen.

Ryan Leslie ei kuitenkaan suostunut maksamaan lupaamansa summaa miehelle, koska hän ei löytänyt tietokoneelta keskeneräisiä kappaleitaan. Armin Augstein haastoi laulajatähden oikeuteen vaatien tältä palkkiosummaa. Kahden vuoden ajan kestänyt oikeustaisto päättyi lopulta siihen, että tuomari vaati Leslietä maksamaan huikean palkkion tietokoneen palauttajalle.

– Olen todella onnellinen oikeuden päätöksestä. Kukaan ei pakottanut häntä tarjoamaan niin suurta löytöpalkkiota. Vaikutti siltä, ettei hän edes aikonut toteuttaa lupaustaan, Armin Augstein kertoi New York Post -lehdelle.

Amerikkalainen Ryan Leslie on julkaissut uransa aikana kolme studioalbumia. Laulajatähti on kiinnittänyt lukuisia uusia artisteja levy-yhtiöönsä, kuten muun muassa YouTube-palvelusta kuuluisuutta saaneen Mia Rosen. Leslien mukaan yksi hänen suurimmista musiikki-idoleistaan on Stevie Wonder. Hän arvostaa myös Michael Jacksonin ja Princen tuotantoa.