Tuukka Temonen chisugatesta: ”Minne palautan rikoksentekovälineeni?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia viime aikoina kuohuttanut chisugate sai aiemmin tällä viikolla päätöksensä, kun poliisi lopetti asiassa esitutkintansa ja Chisun musiikkia vahingossa ladanneen pikkutytön isä suostui maksamaan korvauksia TTVK-yhdistykselle. Asian jälkipeli jatkuu kuitenkin edelleen.

Nyt Apulanta-yhtyeen entinen basisti Tuukka Temonen on käsitellyt tapausta ja sen taustoja Facebook-blogissaan. Kirjoituksessa Temonen avaa oman yhtyeensä ansaintamallia ja ihmettelee miksi chisugatessa oltiin huolissaan Chisun tuloista eikä monikansallisen jättiyhtiön rahoista.

– Juuri tällaisille jättimäisille, täysin kasvottomille yrityksille annamme oikeuden tunkeutua IP-osotteisiimme. Miksi annamme heille oikeuden kiristämiseen? Vastaus on melko helppo: Me emme halua, että nuorelta lahjakkaalta naiselta tai muilta artisteilta viedään tulot, Tuukka Temonen kirjoittaa.

– Tunnustan, että olen kopioinut ilman lupaa suosikkiartistejani. Olen myöskin jakanut kopioita kavereille (pääosin tytöille). Voiko joku siis ilmoittaa, mihin palautan rikoksentekovälineeni, muovikorillisen c-kasetteja sekä kaksipesäisen mankan?