Arvostelu: Nightmare – painajainen merellä

Elokuvat · Neea Jokinen

Suomalaiset näkevät pian Salatut elämät -historiaa, kun huippusuosittuun televisiosarjaan perustuva Nightmare – painajainen merellä -elokuva saa ensi-iltansa 5. joulukuuta. Elokuvassa nähdään tuttuja salkkaritähtiä kauhunsekaisissa tunnelmissa.

Huumeongelmistaan selvinnyt Peppi Kuula (Sara Säkkinen) juhlistaa häitään aviomiehensä Sergei Kuulan (Tero Tiittanen) kanssa laivaristeilyn merkeissä. Aurinkoisella merimatkalla mukana ovat myös lukuisat ystävät ja vanhat tutut, joiden läsnäolo nostaa matkailijoiden mieleen menneisyyden tapahtumia.

Laivalla alkaa pian tapahtua järkyttäviä asioita, jotka saavat seurueen jäsenet pelkäämään itsensä ja läheistensä puolesta. Jännityksen ainekset ovat kasassa, kun porukka alkaa selvittää salamyhkäistä tapahtumasarjaa. Kehen luottaa, kun ei voi luottaa kehenkään?

Nightmare – painajainen merellä -elokuvan alussa nähdään suomalaisille tuttuja risteilymaisemia, jotka luovat filmatisointiin aitouden ja kotimaan tuntua. Perinteiseen laivamatkaan kuuluvat tietysti humalaiset matkustajat, joita ei ole elokuvastakaan unohdettu. Yksi heistä on Markku Pullin esittämä Joonatan Sievinen -roolihahmo, joka pitää huolen elokuvan komediapuolesta juopuneella hoipertelullaan.

Salatut elämät -televisiosarjan nuoret tähdet osaavat yllättää roolityöskentelyllään. Esimerkiksi Jiri Viitamäkeä esittävä Mikko Parikka näyttelee elokuvassa vakuuttavasti ja luontevasti. Kaikista päätähdistä ei voi kuitenkaan sanoa samaa. Elokuvassa nähdään muutamia kankeita näyttelijäsuorituksia, jotka aiheuttavat huvittuneisuutta katsojassa tahattomasti.

Jännityselokuva tarjoaa etenkin Salatut elämät -sarjaa seuranneille faneille uudenlaisen perspektiivin. Saippuasarjamaiseen tarinaan on nimittäin lisätty aineksia kliseisistä teinitrillereistä, esimerkiksi Scream ja Tiedän mitä teit viime kesänä -elokuvien hengessä. Nightmare – painajainen merellä on viihdyttävä elokuva, jossa paikoitellen jopa säikähtää.

Lajityyppi: Draama, jännitysOhjaaja: Marko ÄijöPääosissa: Sara Säkkinen, Venla Savikuja, Mikko Parikka, Markku Pulli, Tero Tiittanen, Patrik Borodavkin, Sara Lohiniva, Sampsa Tuomala, Karoliina BlackburnEnsi-ilta: 5.12.2012Kesto: 1h 14minIkäraja: K12

Pisteet 3/5