Angelina Jolie lopettaa uransa lasten tullessa teini-ikään

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen näyttelijätär Angelina Jolie tunnetaan lumoavan kauneutensa ja muhkeiden huuliensa lisäksi monista menestyselokuvista, joihin lukeutuvat muun muassa Wanted, Tomb Raider, Salt, The Tourist ja Changeling.

Nyt 37-vuotias perheenäiti on päättänyt jättää tulevaisuudessa näyttelemisen muille tähdille ja keskittyä omaan äitiyteensä. Brad Pittin kanssa kihlautunut Angelina on kiitollinen suosiostaan viihdemaailmassa, mutta hän haluaa sovittaa ammattivalintansa paremmin elämäntyyliään tukevaksi.

– Minun täytyy lopettaa näytteleminen, kun lapset pääsevät teini-ikään. Kotona on silloin liikaa tekemistä. Olen nauttinut näyttelijättärenä olemisesta ja olen kiitollinen tästä työstä, mutta… kertoo Angelina Jolie Channel 4 News -ohjelmassa.

Angelina Jolie kertoo saattavansa vetäytymisensä jälkeenkin palata joihinkin rooleihin, mikäli ne sopivat hänen perhe-elämäänsä. Hän kertoo olevansa jo ylpeä saavutuksistaan, eikä ole enää niin kunnianhimoinen ammattinsa suhteen. Myös tähden siippa Brad Pitt väitti äskettäin lopettavansa näyttelemisen 50-vuotiaana.

Brad Pittin kanssa seitsemän vuoden ajan seurustellut Angelina Jolie oli aiemmin naimisissa Johnny Lee Millerin ja Billy Bob Thorntonin kanssa. Lukuisten Hollywood-kaunottarien kanssa aikoinaan heilastellut Brad Pitt solmi avioliiton Jennifer Anistonin kanssa, joka päättyi surullisen kuuluisasti pettämiskohuun. Liitto kariutui, kun mies tapasi tämänhetkisen avopuolisonsa Jolien yhteisen Mr. & Mrs. Smith.