Rocklegenda valvoi päiväkausia ennen keikkojaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Legendaarisen The Rolling Stones -yhtyeen kitaristi ja perustajajäsen Keith Richards tunnetaan musiikkiuransa lisäksi päihdesekoiluistaan. Rokkari on parhaillaan yhtyeensä kanssa 50 and Counting -kiertueella, joka juhlistaa heidän 50-vuotisjuhlaansa.

Nyt valokuvaaja Denis O’Regan paljasti erikoisen tavan, jota Keith Richards noudatti yhtyeen maailmankiertueilla 80-luvulla. Valokuvaajan mukaan rocklegenda nimittäin saattoi valvoa useita päiviä ennen konserttejaan. Mies muun muassa valvoi kahden päivän ajan, ja otti lyhyet torkut vain hetkeä ennen keikkaa.

– Keith valvoi yleensä koko yön ennen keikkaa. Jos saavuimme keikkapaikalle maanantaina, Keith oli vielä tiistaiyönä hereillä, valokuvaaja kertoi BANG Showbiz -sivustolle.

Denis O’Reganin mukaan muusikko rakastaa tunnelmallisia huoneita. Keith Richards asettikin aina kiertueilla pukuhuoneensa pöytälamppujen päälle huiveja luodakseen rentouttavan ja tunnelmallisen ilmapiirin ympärilleen.

Taannoin Keith Richards kertoi rikkovansa alituiseen lakia kantamalla mukanaan teräasetta. Teräaseen kantaminen rikkoo lakia, sillä monissa maissa veitsen hallussapito julkisella paikalla on laitonta. Richards jäi vuonna 1975 poliisin haaviin teräaseensa kanssa Arkansasissa, Yhdysvalloissa. Tuolloin hän ja bänditoveri Ronnie Wood pysäytettiin ja poliisit löysivät piilotetun kääntöveitsen. Richards pidätettiin tuolloin tappavan aseen hallussapidosta, mutta hän selvisi ilman syytettä.