Mafia iski viinitilalle: 80 000 litraa arvoviinejä tuhottiin – 12 miljoonan vahingot

Ohhoh! · Tim Isokivi

Italian Toscanassa sijaitsevan arvostetun viinitarhan omistajia odotti äskettäin karmiva yllätys. Tuntemattomat henkilöt nimittäin hyökkäsivät maailmankuulua Brunello di Montalcino -punaviiniä varastoineisiin kellareihin, ja kaatoivat viemäriin jopa 80.000 litraa viiniä.

Rikosta kuvaillaan mafiamaiseksi hyökkäykseksi, ja Italian poliisit tutkivatkin tapauksen linkkejä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Daily Mail -lehden mukaan mitään ei oltu varastettu rikoksen yhteydessä, mikä viittaa siihen, että ilkivaltateon tarkoituksena oli pelotella viinitilan omistajia. Läheisen Montalcinon kaupungin poliisit tarkistavat parhaillaan, onko omistajia uhkailtu aikaisemmin.

– Mitään ei varastettu, mutta noin 80.000 litraa viiniä päätyi viemäristä alas. Hyökkääjät avasivat tynnyrien hanat ja jättivät viinin virtaamaan. Kellarit ovat suojassa panssarilasin takana, joten niihin tunkeuduttiin sisään voimaa käyttäen. Saapuessamme paikalle lattia oli kuin järvi ja haju oli läpitunkeva, tilan edustaja kommentoi.

Yksi pullollinen Brunello di Montalcinoa saattaa maksaa kalleimmillaan jopa 500 euroa. Viinitilalle aiheutui hyökkäyksen myötä vahinkoja jopa 12 miljoonan euron edestä. Brunello di Montalcino valmistetaan sangiovese-rypäleistä, ja kyseessä on yksi Italian parhaiten tunnetuista ja kalleimmista viineistä. Alkossa pullollinen vuoden 2007 Caprili Brunello di Montalcino -viiniä maksaa 33,70 euroa.