Juoppohullun päiväkirja -tähti: ”Viinaa, burgeria ja pizzaa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Juoppohullun päiväkirja -elokuva rantautuu Suomen valkokankaille 28. joulukuuta. Juha Vuorisen menestysromaaneihin perustuvassa ja Lauri Maijalan ohjaamassa komediassa pääosaa näyttelee Joonas Saartamo.

Stara otti 32-vuotiaan näyttelijäkomistuksen haastatteluunsa. Saartamo kertoikin rankasta roolityöstä, joka vaati varsin omistautuvaa valmistautumista. Juoppoa Juha Bergiä näytellessään miekkonen muun muassa ryyppäsi itsekin runsain mitoin.

– Kyllä, kyllä. Vedin viikko, puoltoista ennen kuvauksia kunnolla viinaa, burgeria ja pizzaa sekä valvotin itseäni. Olin treenannut puoltoista kuukautta itseni personal trainerin kanssa pohjakondikseen. Sen pitää olla hyvä, et jaksat pitkät päivät painii, tanssii, panna, tapella, koska elokuvassa on helvetisti sitä, kertoi Saartamo.

– Laurin tapa kuvata on vielä sitä, että asioita toistetaan moneen otteeseen. Se toisto on todella väsyttävää, kuin mistä vain urheiluharrastuksesta tiedämme. Ylläpidin sitä elämäntapaa kuvauksissa niin paljon kuin pystyin, kommentoi mies.

– Se on toki vaarallisilla vesillä olemista. Heikomman kaverin ei kannata lähteä testaamaan sitä, jos ei niitä rajoja tunnista ja pysty pitämään. Itellä onneksi on hyvä itsetunto ja itsevarma olotila rikkoa niitä omia rajoja.

Juoppohullun päiväkirja -elokuvassa näyttelevät Joonas Saartamo, Krista Kosonen, Santtu Karvonen ja Johannes Holopainen. Elokuva pohjaa kirjailija Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirja -teokseen, joka on saavuttanut lukijoidensa keskuudessa lähes kulttimaineen. Elokuva on Lauri Maijalan esikoiselokuvaohjaus. Mies on aiemmin ohjannut kyseisestä teoksesta myös näyttämöversion.