Harry Potter -tähti sen sanoi: ”Älä ryhdy näyttelijäksi”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Menestyneen uran luonut brittinäyttelijä Michael Gambon tunnetaan kansainvälisesti Harry Potter -fantasiaelokuvista, joissa hän näytteli Tylypahkan velhokoulun rehtoria Albus Dumbledorea. Veteraanitähti työstää parhaillaan Restless-televisiosarjaa.

Nyt 72-vuotias Michael Gambon kertoi yllättävän mielipiteensä näyttelijän työstä. Legendaarisen elokuva- ja televisiotähden mielestä näytteleminen on surkea ammatti. Gambonin mukaan näyttelijän ammatti on stressaavaa ja taloudellisesti epävakaata. Hän kehottaakin nuoria ihmisiä miettimään kahdesti ennen kuin he suuntaavat elokuva-alalle.

– Älä ryhdy näyttelijäksi, niin sanoisin nuorille ihmisille. Ellei sisälläsi ole uskomaton halu näyttelijäksi, älä tee sitä. Se on vaarallinen ammatti ja raha ei ole varmaa, Michael Gambon kertoi BANG Showbiz -sivustolle.

Veteraanitähden mukaan hänen uransa kohokohta oli saada näytellä huippuroolia Harry Potter -elokuvissa. Vanhuksen mukaan hänellä oli todella hauskaa elokuvien kuvauksissa. 50 vuoden näyttelijäuran tehneen mukaan Harry Potter -elokuvien kuvaaminen oli hänen uransa upeinta ja hauskinta aikaa.

Irlannin Dublinissa syntynyt Michael Gambon muutti teini-iässä Lontooseen. Hän aloitti opiskelut draamakoulussa 18-vuotiaana. Gambon teki elokuvadebyyttinsä vuonna 1965 teoksessa Othello. Näyttelijälegenda meni aikoinaan naimisiin Anne Millerin kanssa. Heillä on yhteinen Fergus-poika. Sittemmin näyttelijä sai kaksi lasta Philippa Hartin kanssa, vuonna 2007 syntyneen pojan Michaelin ja vuonna 2009 syntyneen William-pojan.