Poppari vaatii X Factorilta miljoonakorvauksia oikeudessa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Englantilainen supertähti Cheryl Cole sai taannoin näyttävät potkut Yhdysvaltojen X Factor -laulukilpailun tuomaristosta. Potkut antaneen viihdemoguli Simon Cowellin mukaan Cole ei ollut täysillä mukana ohjelman teossa. Hänen tilalleen valittiin laulajakaunotar Nicole Scherzinger.

Nyt 29-vuotias Cheryl Cole on noussut otsikoihin hieman ikävissä merkeissä, sillä neitokainen vaatii X Factor -ohjelman pomoilta huiman korvaussumman sopimusrikkomuksista. Poptähti nimittäin vaatii Blue Orbit Productions -yhtiöltä 2,3 miljoonan punnan, eli 2,9 miljoonan euron, korvauksen.

Cheryl Cole toimi vain kolmen viikon ajan X Factor -ohjelman Yhdysvaltojen version tuomaristossa viime vuonna. Vaikka hänet erotettiin, neitokainen sai 1,8 miljoonan punnan, eli 2,3 miljoonan euron, palkan. Poptähden mukaan ohjelman pomot lupasivat hänelle lukuisia arvokkaita etuja, kuten oman turvatiimin, vaaterahaa ja hotellimaksuja. The Daily Mail -sivuston mukaan X Factor -pomot eivät ole kommentoineet oikeusjuttua.

Popkaunottaren ja Simon Cowellin välit tulehtuivat kuukausiksi potkujen jälkeen. Televisiojehun kerrotaan katuneen sitä, että hän antoi potkut ystävälleen. Cowellin mukaan potkujen antaminen oli hänen elämänsä pahin virhe. Colen potkujen taustalla uskotaan olevan myös se, että hänen voimakas brittiaksenttinsa ei ollut amerikkalaisten televisiokatsojien mieleen.

Popstar-ohjelmasta alunperin kuuluisuuteen singahtanut Cheryl Cole on ollut otsikoissa myös rakkauselämänsä merkeissä. Laulajatähti ryhtyi seurustelemaan futistähti Ashley Colen kanssa vuonna 2004. Pariskunta meni naimisiin pari vuotta myöhemmin. He erosivat sittemmin, kun Ashley Cole jäi kiinni uskottomuudesta. Cherylin Call My Name -singlen uskotaan kertovan hänen entisestä aviomiehestään.