Miljardööri Richard Branson: ”Huumesodan loputtava vuonna 2013”

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman arvostetuimpiin yrittäjiin ja puhujiin lukeutuva Richard Branson käväisi äskettäin Suomessakin kertomassa teesejään. Branson tunnetaan myös huumeiden parissa tekemästään hyväntekeväisyydestään.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Richard Branson on kommentoinut ensi vuoden näkymiä LinkedIn-palvelulle. Hänen mukaansa yritysmaailmassa strategiaa muutetaan, jos se ei toimi. Huumesodassa samoja keinoja on kuitenkin yritetty käyttää vuosikymmenestä toiseen – huonoin tuloksin.

– Yksi ensi vuoden suuria juttuja on tabun rikkominen. 40 vuotta jatkunut huumesota on aiheuttanut niin paljon ikävää maailmaan. Joka vuosi huumeiden kulutus on mennyt huonompaan ja huonompaan suuntaan. Siihen täytyy olla jokin ratkaisu, Richard Branson kommentoi LinkedInille.

Yhdysvalloissa Coloradon ja Washingtonin osavaltiot ovat laillistaneet marijuanan, ja nyt odotellaan tuloksia. Aiemmin laskettiin, että laillistaminen yhdessäkin osavaltiossa pudottaisin huumekartellien tuloja 30 prosenttia. Kannabiksen laillistaminen taas toisi Kalifornian osalvaltiolle arviolta 1,4 miljardin verotulot.

– Täällä Yhdysvalloissa on 1,7 mijoonaa ihmistä vankilassa humerikoksista. 750 000 ihmistä on vankilassa marijuanan takia. Tämä on kauhutarina, jonka olisi tullut päättyä vuosia ja vuosia sitten. Tänä vuonna sen on pakko päättyä, Branson jyrähti.