Teinien seksiviestit yleistyneet huimasti – ongelmia loppuiäksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Sekstaus, eli seksiviestien lähettäminen on viime aikona yleistynyt huimasti erityisesti nuorten keskuudessa niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Nyt Britannian poliisi on kertonut sekstaamisen haittapuolista.

Seksiviestien seurauksena maan teini-ikäisten tekemät rikokset ovat nimittäin lisääntyneet huomattavasti. Daily Mail -lehti uutisoi, kuinka asiantuntijoiden mukaan teinien lähettämät, sopimattomia kuvia sisältävät viestit ovat lisääntyneet maassa huolestuttavissa määrin.

Tämä onkin aiheuttanut poliisille päänvaivaa, sillä moni nuori ei tiedä rikkovansa lakia alastonkuvia lähettämällä. Maan lakien mukaan yli 16-vuotiaat saavat harrastaa seksiä, mutta alle 18-vuotiasta otetut alastonkuvat lasketaan lapsipornografiaksi.

Lehden mukaan sekstailusta narahtaneet alaikäiset joutuvat poliisin seksirikollisten listalle, mistä voi aiheutua myöhemmin vakavia ongelmia muun muassa työpaikan saamisessa. Britanniassa ollaankin jo järjestetty keskusteluryhmiä, joissa seksiviestejä lähettäneitä nuoria valistetaan seksuaalissävytteisten viestien lainvastaisuudesta. Poliisin mukaan jopa 13-vuotiaat brittiteinit lähettelevät toisilleen alastonkuvia.