Juoppohullu-päätähti ihmettelee: ”Miksi joka juhlissa dokataan?”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaisen komedian piirissä ei ole harvinaista nähdä kertomuksia alkoholisoituneista miehistä. Eräs legendaarisimmista kirjallisista juoppohahmoista, Juha Berg, herää 28. joulukuuta henkiin valkokankaalla Juoppohullun päiväkirja -elokuvassa.

Elokuvan pääroolissa nähdään 32-vuotias Joonas Saartamo, joka jättää viinankatkuisen jalanjälkensä suomalaiseen elokuvahistoriaan. Elokuvantekijöiden tarkoitus ei ollut kuitenkaan toisintaa mennyttä, vaan myös herättää katsojiaan uudenlaiseen ajatteluun.

– Mä haluaisin ehdottomasti, että toi leffa ja Juhan tarina herättäis keskustelua siitä millanen alkoholikulttuuri meillä Suomessa on. Mihin se aina perustuu, että joka juhlissa dokataan, joka saatanan varpajaiset, ylppärit, vaput ja uudet vuodet, Joonas Saartamo puuskahtaa Staran haastattelussa.

– Elokuvassakin kaiken kysymys on, että miksi Juha juo. Se juo sen takia, koska sillä ei ole sisältöä elämässä. Se tuntee, ettei se osaa mitään, vaikka jokainen meistä täällä osaa ihan varmasti moniakin asioita, näyttelijätähti jatkaa.

– Mä toivon, et tää elokuva nostais esille kyssäreitä nuorten miesten työttömyyteen, kyvyttömyyteen, ajelehtimiseen ja syrjäytyneisyyteen liittyen. Keskustelu on ainoa, joka voi saada positiivisia tuloksia aikaan. Toivottavasti ihmiset herää, ja alkaa miettiä, et kuka tonne rapajuopon tielle edes haluaa lähteä.