Juoppohullu-tähti: ”Panin, painin, tanssin ja tappelin”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Loppuvuodesta Suomen valkokankailla nähdään kovasti odotettu kotimainen uutuusleffa, kun huippusuosittuihin Juoppohullun päiväkirja -kirjoihin perustuva samanniminen filmatisointi saa ensi-iltansa.

Stara tapasi elokuvan tiimoilta sen päätähti Joonas Saartamon. Ennestäänkin särmikkääseen Joonakseen on onnistuttu istuttamaan aimo annos ”Mulle ei vittuilla” -asennetta. Juha Berginä Saartamo pääsee sukeltamaan elämään, joka pyörii sekalaisten seksisuhteiden, adrenaliinia nostattavan väkivallan ja kuningas alkoholin ympärillä.

Mies valmistautui rooliinsa tietenkin asianmukaisin keinoin.

– Kyllä, kyllä. Vedin viikko, puoltoista ennen kuvauksia kunnolla viinaa, burgeria ja pizzaa sekä valvotin itseäni. Olin treenannut puoltoista kuukautta itseni personal trainerin kanssa pohjakondikseen. Sen pitää olla hyvä, et jaksat pitkät päivät painia, panna, tanssia ja tapella, koska elokuvassa on helvetisti sitä, Joonas Saartamo kertoi Staralle.

– Laurin tapa kuvata on vielä sitä, että asioita toistetaan moneen otteeseen. Se toisto on todella väsyttävää, kuin mistä vain urheiluharrastuksesta tiedämme. Ylläpidin sitä elämäntapaa kuvauksissa niin paljon kuin pystyin, kommentoi mies.

– Se on toki vaarallisilla vesillä olemista. Heikomman kaverin ei kannata lähteä testaamaan sitä, jos ei niitä rajoja tunnista ja pysty pitämään. Itellä onneksi on hyvä itsetunto ja itsevarma olotila rikkoa niitä omia rajoja.