Juoppohullu-tähti Joonas Saartamo: ”Tähtikulttia yritetty väkisin Suomeen”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Pian ensi-iltansa saavassa Juoppohullun päiväkirja -elokuvassa pääroolin tulkitsee 32-vuotias näyttelijä Joonas Saartamo. Stara otti elokuvan tähden haastatteluunsa ja antoi komistuksen kertoa rankasta kuvausprosessista.

Tiedustelimme Tyttö sinä olet tähti, Hiljaisuus ja Kulmat pojat -elokuvassakin nähdyltä Saartamolta myös mitä hän ajattelee tähden leimasta.

– Ei se vituta, mutta mielelläni sisäistän sanan taiteilija, koska se on lähempänä totuutta. Suomessa tähtikulttia on aina yritetty muodostaa väkisin vääntäen. On hienoa, jos on tähtiä, mutta kyllä arki tässä hommassa on aivan jotain muuta kuin tähden arkea, Joonas Saartamo totesi.

Suurimman kipinänsä komistus saa kuitenkin muusta kuin kuuluisana olemisesta.

– Mä rakastan tehdä tätä duunia, ja täähän on julkinen ammatti. Se on se, kun mä pääsen sukeltamaan jonkun roolihahmon maailmoihin ja opin ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja kulttuureja. Kun mikään ei oo mustaa valkosella kuitenkaan oikeasti, kaikella on oma tarinansa.

– Mä haluan päästä tuomaan näitä tarinoita ihmisille, että ne pääsee koskettumaan. Et niillä tuntuu syvällä joltain. Ne pääsee nauramaan, itkemään ja kokemaan sellaisia kokemuksia, joita niille ei tule vastaan arjessa, Saartamo kertoi Staralle.