Uusi NASA-avaruuspuku kuin suoraan Toy Story -elokuvista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on ollut kuluvana vuonna paljon esillä Mars-luotaimen merkeissä, ja se on julkaissut runsaasti kuvamateriaalia planeetan pinnalta. Nyt NASA on kuitenkin noussut otsikoihin hieman toisenlaisissa merkeissä.

NASA esittelee Flickr-kuvapalvelussa uuden Z-1-avaruuspukunsa prototyyppiä. Kyseessä on avaruushallinnon ensimmäinen uuden sukupolven puku 20 vuoteen. Kuvat ovat kuitenkin herättäneet internetissä huomiota varsin erikoisen syyn vuoksi: Uusi avaruuspuku näyttää ulkonäöltään hämmästyttävän paljon Toy Story -animaatioelokuvien hahmon, astronautti Buzz Lightyearin vastaavalta. Erityisesti pukujen pääosiot ja vihreät koristeet ovat huomattavan samankaltaisia.

Uutta avaruuspukua kuvaillaan kevyemmäksi, liikkuvammaksi ja helppokäyttöisemmäksi kuin aikaisempia malleja. Daily Mail -lehden mukaan puvut voi nyt esimerkiksi pukea nopeasti päälle, kun ennen siinä saattoi kestää jopa tunti. Uudenlaiset laakerit nivelten kohdalla mahdollistavat puolestaan astronattien luonnollisemman liikkumisen, ja myös pukujen ilmastointia on parannettu.