NASA julkaisi henkeäsalpaavan satelliittikuvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki varmasti tietävät, että Yhdysvalloissa sijaitseva Grand Canyon on yksi maailman ihmeistä ja upea näky, joka vetää hiljaiseksi kenet tahansa. Turistireissulla kanjonista saa varsin suppean kuvan, vaikka lentäisi sen yli helikopterilla.

Nyt Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on julkaissut dinosaurusten aikaan noin 70 miljoonaa vuotta sitten muodostuneesta alueesta satelliittikuvan, josta selviää kuinka valtavan suuresta ja näyttävästä muodostelmasta todellisuudessa onkaan kyse.

Kuva: NASA
Kuva: NASA

Leveimmillään kanjonin seinämät ovat peräti 29 kilometrin päässä toisistaan, joten parhaiten koko tuleekin esiin vasta avaruudesta tai korkealta lentokoneesta katsottuna. Tuoreen kuvan on ikuistanut Terra-satelliitti, joka teki alueesta samalla myös 3D-kuvan.

Kuva: NASA
Kuva: NASA