Nainen täytti 107 vuotta – paljasti vinkit pitkään elämään

Lifestyle · Neea Jokinen

Guinnessin ennätyskirjassa maailman vanhimmaksi ihmiseksi nimetty Besse Cooper menehtyi aiemmin tässä kuussa 116-vuotiaana. Naisvanhus kuoli Yhdysvaltojen Georgiassa sijaitsevassa vanhainkodissa. Cooper eli kolmella vuosisadalla, mihin moni ei pysty.

Nyt erään brittiläisen naisvanhuksen uutisoidaan viettäneen 107-vuotissyntymäpäiviään. Mary Snelling sai kunnianosoituksen kuningattarelta, joka lähetti ikäihmiselle onnittelukortin. Mary Snelling paljasti lehtihaastattelussa vinkkinsä pitkään ja terveeseen elämään.

Aktiivisesti liikuntaa harrastaneen vanhuksen mukaan hän aloittaa aina päivänsä syömällä raikkaan omenan. Lisäksi hän kertoi, ettei ole juurikaan juonut alkoholia elämänsä aikana. Snelling ei ole myöskään koskaan polttanut tupakkaa.

– Harrastin aikoinaan paljon kävelyä, joten se on varmasti auttanut, Mary Snelling kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Vanhuksen Keeny-isosisko menehtyi kuusi vuotta sitten 102 vuoden iässä. Uskomattoman pitkän elämän elänyt Snelling asuu nykyään Manor House -vanhainkodissa. Vanhus meni vuonna 1939 naimisiin brittiläisen sotilaan Thomasin kanssa. Aviomies menehtyi kymmenen vuotta myöhemmin malariaan. He eivät saaneet lapsia.