Tuure Kilpeläinen teki Vuoden 2012 Levyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin albumi Afrikan Tähti on valittu radioiden Vuoden 2012 Levyksi. Kakkoseksi musiikkitoimittajien äänestyksessä tuli Mariska & Pahat Sudet ja Kukkurukuu. Pronssia otti Yölintu ja Minne maailma kuljettaa.

Afrikan Tähti valittiin jo syyskuussa radioiden Kuukauden Levyksi. Radiosoitot ovat jakautuneet useille albumin kappaleille. Hiteiksi ovat nousseet Ystävänpäivä, Eloon, Yksinäisen miehen puku, Pelko pois ja Tahtoisin, tahtoisin.

– On todella harvinaista, että samalta albumilta on noussut peräti viisi radiohittiä. En muista, että näin olisi käynyt kertaakaan aiemmin. Radio Top 20 -listaa on sentään laadittu yli 25 vuotta, äänestyksen järjestäjä Pentti Teräväinen kertoi.

Tuure Kilpeläinen kuvailee musiikkiaan Elviksen sanoja lainaten ”We don’t sound like nobody”. Yhtyeellä on oma linja, jonka Kilpeläinen määrittelee karavaanimusaksi koko kansalle. Kaihon Karavaani on kiertänyt ahkerasti maata ja käyttänyt keikkamatkat laulujen tekoon. Vaikutteita on imetty kaikesta matkan päällä nähdystä ja kuullusta. Mukaan on lisätty myös slaavilaisia ja afrikkalaisia rytmejä.