Avioerojen uusi trendi kasvattaa suosiotaan: ”Tuplaantunut vuodessa”

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Avioeron sattuessa moni nainen ei varmastikaan enää pidä vihkisormustaan vasemmassa nimettömässään. Usein huomattavankin arvokkaat vihki- ja kihlasormukset voivat silti olla myös tunnearvoltaan korvaamattomia. Nyt onkin yleistymässä aivan uusi trendi rakkaiden sormuksien uusiokäytössä.

Daily Mail -lehti nimittäin uutisoi Britanniassa yleistyvästä tavasta, jossa eronnut nainen sormuksiensa pois heittämisen sijaan muokkauttaakin ne uuteen uskoon. Koruammattilaisten mukaan ”avioerosormusten” suosio on tuplaantunut viimeisen vuoden aikana. Moni nainen päättääkin sulattaa sormuksensa aivan uudeksi luomukseksi.

– Autamme asiakkaita luomaan uuden korun, sellaisen joka uudelleenkirjoittaa heidän tunnehistoriansa käyttämällä kultaa ja timantteja, joita heillä jo entuudestaan on, Element Jewellery -koruliikkeen Suzanne Paskin kommentoi lehdelle.

Lehden mukaan monet naiset pitävät muokattuja aviokorujaan muistutuksena menneestä parisuhteesta. Joillekin kyseessä on kuitenkin tapa aloittaa alusta. Monet myös haluavat vain jatkaa rakastamansa sormuksen käyttöä avioerosta huolimatta.