Suru-uutinen musersi scifi-fanit – suosikkisarjojen luoja on menehtynyt

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomenkin televisiossa vuosien varrella useampaan otteeseen näytettyjen Myrskylinnut ja Avaruusasema Alfa -televisiosarjojen luoja Gerry Anderson on menehtynyt. 83-vuotias Anderson kuoli nukkuessaan kodissaan Oxfordshiressä Isossa-Britanniassa tapaninpäivänä.

Yhtenä supermarionaation luojana muistetuksi tuleva Anderson oli kärsinyt Alzheimerin taudista viimeiset kolme vuotta, Daily Mail -lehti uutisoi. Hänen tilansa oli huonontunut huomattavasti edellisten kuuden kuukauden aikana. Andersonia jäävät kaipaamaan hänen kolme lastaan ja Mary-vaimo.

Gerry Anderson aloitti uransa jo 1950-luvulla television parissa. Miehen ehkä tunnetuin sarja on kuitenkin 1960-luvulla tehty Myrskylinnut, jossa supermarionaatio-nimellä kulkevaa nukkeanimaatiotekniikkaa käytettiin ensimmäistä kertaa. Myrskylinnut-sarja nähtiin Suomessa edellisen kerran vuonna 2008 MTV3 Scifi -kanavalla.

– Joka kerta kun sarja näytetään uudelleen, se kerää uuden sukupolven seuraajia. Yhä edelleen on olemassa kuusi- ja seitsemänvuotiaita lapsia, jotka arvostavat sarjaa, joka tehtiin kuusikymmentäluvulla, Gerry Andersonin poika Jamie Anderson kommentoi Sky Newsille.