Lukiolaisten sukupuolitaudit räjähdysmäisessä kasvussa – auttaako tämä?

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen Philadelphian kaupunki on viime aikoina ollut epätoivoisen tilanteen edessä. Kaupunki on nimittäin ollut varsinaisen tautiepidemian kourissa, sillä sukupuolitartuntojen määrä on räjähtänyt kaupungin nuorten keskuudessa.

Nyt paikalliset koulut yrittävät ratkaista tilanteen uudella tavalla. Yhteensä 22 philadelphialaislukiota on nimittäin päättänyt asentaa tiloihinsa kondomiautomaatteja, joista oppilaat saavat kondomeja ilmaiseksi, Mirror-lehti uutisoi.

Philadelphian kaupunki tuo automaatit terveydenhoitajien tiloihin, joista oppilaat voivat hakea kondomeja milloin he itse haluavat. Automaatit asennetaan kolmanteen kaupungin lukioista.

Yllättävä veto ei kuitenkaan ole sopinut kaikille. Jotkut alueen vanhemmista ovat vastustaneet automaatteja siinä pelossa, että ne vain kannustavat teinejä harrastamaan seksiä. Kaupungin edustajat ovat kuitenkin kommentoineet vastalauseita sanomalla, että teinit harrastavat seksiä oli kondomeja helposti tarjolla tai ei.