Zuckerbergin siskokaan ei ymmärrä Facebookin yksityisyysasetuksia

Digi · Meri Pulkkinen

Maailman suosituin yhteisöpalvelu Facebook ylitti äskettäin yli miljardin käyttäjän rajapyykin. Palvelu on toimintansa aikana saanut paljon moitteita vaikeselkoisista yksityisyysasetuksistaan.

Nyt monimutkaiset yksityisyysasetukset ovat sekoittaneet jopa palvelun perustaneen Mark Zuckerbergin siskon Randin pään. Randi Zuckerberg oli laittanut omaan Facebookiinsa perhekuvan, jossa sukulaiset ihmettelevät yhdessä sivuston uutta Poke-sovellusta.

Kuvan oli tarkoitus nähdä vain Randin Facebook-kaverit. Se kuitenkin levisi sosiaalisessa mediassa, kun Vox Mediaa edustava Callie Schweitzer twiittasi kuvan.

Randi suutahti nopeasti Schweitzerille kirjoittaen tämän Twitteriin, kuinka hän ei ole tietoinen miten kuva päätyi toimittajan haltuun. Kävi ilmi, että Schweitzer on Facebook-kaveri kuvaan liitetyn toisen Zuckerbergin siskon kanssa. Täten kuva näkyi Facebookissa myös Schweitzerille.

Randi Zuckerbergin suutahdus kuvan levittämisestä on sittemmin herättänyt hilpeyttä verkossa. Tapaus antaakin sellaisen vaikutelman, ettei edes Mark Zuckerbergin sisko ymmärrä Facebookin asetuksia. Schweitzer poisti perhekuvan Twitteristään, ja Randi rinnasti tapauksen hämmentävien yksityisyysasetusten sijaan oikeaoppiseen internetetikettiin, jonka mukaan muiden kuvia ei saa levittää lupaa kysymättä.