”Tervettä ihmistä ei saisi kirjoittamaan Juoppohullun päiväkirjaa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tänään ensi-iltansa saa kovasti odotettu Juoppohullun päiväkirja -tarinoiden elokuvaversio, jonka pääosassa Juha Bergin roolissa nähdään Joonas Saartamo. Tarinoiden luoja Juha Vuorinen kertoi jo aiemmin Staralle kokeneensa kovia ja että tarinat perustuvat osittain hänen omiin kokemuksiinsa.

Stara tapasi juoppohullun isän Juha Vuorisen hieman ennen elokuvan ensi-iltaa. Menestyskirjailija sai kertoa, mikä saa terveen ihmisen kirjoittamaan ”Juoppiksen” kaltaisen ronskin teoksen.

– Ei varmasti tervettä ihmistä saakaan. Mä pidän edelleen tiukasti kiinni siitä, että tää on kosminen tilaustyö. Silloin, kun mä aloin kirjoittamaan tätä, niin kolme toisistaan tietämätöntä tahoa hoputtivat mua, että ala kirjoittamaan nettisaitille. Sanoin aluksi, ettei mulla ole aikaa, Juha Vuorinen kertoi Staralle.

Vastusteluistaan huolimatta Vuorinen innostui kirjoitusprojektista – osaksi näyttelijä Tarmo Mannin kannustuksen ansiosta. Haastattelussa Juoppohullun isä huomautti Tarmo Mannin ja tuoreen elokuvansa ohjaaja Lauri Maijalan samankaltaisuudesta.

– Molemmissa on uskomaton jättiläispersoona, jonka sisällä kumisee valtava buddhalainen viisaus. Se pystyy muuttamaan kaiken nauruksi. Elämässähän on kaksi tärkeää asiaa – tämä on buddhalaista viisautta. Ne ovat rakkaus ja huumori. Ne ovat sekä Tarmo Mannissa että Lauri Maijalassa. Minä olen näiden molempien oppipoika, Vuorinen totesi pilke silmäkulmassa.