Autoilijat raivostuivat – parkkipirkot saivat uuden aseen

Lifestyle Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Pysäköinninvalvojat, eli parkkipirkot, eivät ammattinsa takia ole kovin suuressa suosiossa. Sakkolappuja jakelevat valvojat ovat nyt saaneet niskaansa tavallista enemmän valituksia Isossa-Britanniassa. Maassa on nimittäin otettu käyttöön linjaus, joka tuskin miellyttää kovinkaan montaa autoilijaa.

Britanniassa maan pysäköinninvalvojia on nyt ohjeistettu sakottamaan kaikkia autoilijoita, jotka ovat pysäköineet ajoneuvonsa yli 48 senttimetrin päähän jalkakäytävän reunasta. Uuden käytännön myötä pysäköinninvalvojille on jaettu valvomista helpottavat mittanauhat, Daily Mail uutisoi. Säännön rikkomisesta napsahtaa 70 punnan, eli noin 86 euron sakot.

Viranomaisten mukaan säännöllä pyritään hillitsemään ”ajattelemattomia ja varomattomia” kuljettajia. Monet autoilijat ovat kuitenkin jo ilmaisseet tyytymättömyytensä uuteen käytäntöön, joka koetaan autoilijoita riesaavana. Pysäköinninvalvojat kertovat, että käytännöllä vähennetään liian kauas jalkakäytävästä pysäköityjen autojen luomia vaaratilanteita.