Vakava varoitus: ”Internet tekee lapsista aivokuolleita”

Digi Lifestyle · Meri Pulkkinen

Keskustelu internetin ja nykyteknologian vaaroista nousee esiin aina aika ajoin. Nyt oman näkökulmansa polttavaan aiheeseen on antanut brittiläinen menestyskeksijä, jonka mukaan liiallinen internetin ja hakukoneiden käyttö vahingoittaa lapsia.

Daily Mail -lehden haastattelussa ollut keksijä Trevor Baylis on avannut sanaista arkkuaan nykynuorten aivotoiminnan tilasta. 75-vuotias brittikeksijä tunnetaan erityisesti lihasvoiman avulla toimivan radion keksimisestä. Nyt mies kertoo pelkäävänsä seuraavan keksijäsukupolven olevan kadonnut teknologian kehittymisen seurauksena.

– Lapset ovat riippuvaisia Google-hauista. Monista nuorista tulee lähes aivokuolleita, jos heistä tulee niin riippuvaisia internetistä, sillä he eivät tule kykenemään tekemään asioita vanhanaikasilla tavoilla, Baylis kertoi lehdelle.

Keksijä uskoo, että pienet muutokset koulujen toimintatapoihin voivat auttaa lapsia oppimaan korvaamattomia taitoja. Mies painottaa erityisesti käsillä tekemisen tärkeyttä. Täysin toista sukupolvea edustava Baylis aloitti itse keksimisen jo kuusivuotiaana. Uraauurtava keksijä palkiittin vuonna 1997 Brittiläisen imperiumin upseerin arvonimellä.