Pysäyttävä listaus lasten joululahjatoiveista: ”Toivon isää”

Lifestyle · Stara.fi

Kuluvan viikon alussa vietettiin joulua, ja sadatmiljoonat lapset ympäri maailmaa saivat joulupukilta toivomiaan lahjoja. Kerroimme pari päivää sitten, että aikuisista jokainen sai keskimäärin kaksi lahjaa, joita ei olisi halunnut. Nyt lasten toiveet on listattu.

Surullisen Britanniassa toteutetussa listauksesta tekee lähinnä se, että sen kymmenennellä sijalla lasten lahjatoiveissa on isä. Miljoonat lapset joutuvat elämään ilman isää, ja sellainen on listan mukaan suurimpia lahjatoiveita. Listan ykkösenä on niin ikään perheeseen liittyvä toive; nimittäin veli tai sisar. Hittilelut loistavat listalla vain poissaolollaan.

Sisaruksen jälkeen listan toisella sijalla on poro ja kolmannella hevonen. Viiden joukkoon mahtuvat myös auto ja koira. Kymmenen yleisimmän lasten lahjatoiveen joukossa ovat myös suklaa, talo, lumi, kivi ja kymmenentenä siis isä. Sijalla 23. oli lisäksi äiti. Westfield Stratford Cityn teettämässä kyselyssä lasten lahjatoiveita selvitettiin 2.000 perheessä, joissa oli 3 – 12-vuotiaita lapsia.