Turisti harrasti seksiä Dubaissa – tuomittiin vuodeksi vankilaan

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Maailman suosituimpiin matkakohteisiin lukeutuva Dubai tunnetaan maailmalla myös tiukkojen lakiensa takia. Arabiemiraattien lait ovatkin nyt ajaneet erään miesturistin pahoihin ongelmiin, sillä hänet on tuomittu vuodeksi vankilaan seksin harrastamisen takia.

32-vuotiaan saudituristin loma päättyi lyhyeen, kun häntä syytettiin seksin harrastamisesta prostituoidun kanssa hotellissa Dubaissa, Gulf News -sivusto uutisoi. Miehen mukaan hän palkkasi naisen ainoastaan hieromaan häntä, mutta paikallinen tuomioistuin ei hyväksynyt tätä selitystä. Tapauksen 34-vuotias naisprostituoitu tuomittiin kolmen vuoden vankeusrangaistukseen prostituution harrastamisesta.

Arabiemiraattien lait ovat tunnetusti erittäin tiukkoja seksin harrastamisen suhteen. Avioliiton ulkopuolella harrastettu seksi on laissa kiellettyä, ja siitä voi seurata sakkorangaistus, vankeusrangaistus tai karkoitus. Naimattomat, vastakkaista sukupuolta olevat henkilöt eivät myöskään saa jakaa hotellihuonetta keskenään elleivät he ole toistensa lähisukulaisia.

Muita vastaavia tapauksia

Tapaus ei ole suinkaan ainoa laatuaan muslimimaissa. Taannoin Dubaissa englantilainen pariskunta tuomittiin sharia-lain nojalla kuukaudeksi vankilaan, koska he suutelivat toisiaan julkisella paikalla ravintolassa. Viime vuonna 19-vuotias teinityttö kivitettiin Saudi-Arabiassa sharia-lain perusteella kuoliaaksi, koska osallistui kauneuskilpailuun. Maaliskuussa 2011 teinipoika tuomittiin Saudi-Arabiassa vankilaan ja 120 raipaniskuun suudeltuaan tyttöä.

Vuonna 2010 Saudi-Arabiassa tuomittiin teloitettavaksi libanonilainen televisiotähti, joka oli tarjonnut kotimaassaan ennustajapalvelua televisiossa. Helmikuussa 2011 bangladeshiläinen 14-vuotias tyttö kuoli raipaniskuihin, koska oli joutunut serkkunsa raiskaamaksi. Tammikuussa 2011 bangladeshiläinen 16-vuotias tyttö sai 101 raipaniskua, koska tuli raiskatuksi ja raskaaksi.