Asiantuntija varoittaa: Älä syö näitä ruokia ennen seksiä

Lifestyle · Neea Jokinen

Seksin harrastaminen voi tuntua erittäin epämukavalta, jos kärsii esimerkiksi vatsavaivoista yhdynnän aikana. Suolistokaasujen pidätteleminen saattaa pilata molempien osapuolien nautinnon, sillä turvotuksen tuskissa kiemurteleminen ei ole kovin kiihottavaa.

Nyt Cosmopolitan-sivusto on koonnut yhteen ruokia, joiden syömistä kannattaa välttää ennen seksipuuhia. Pavut tekevät vatsasta kaasutehtaan, sillä ne sisältävät turvottavaa sokeria. Papujen popsiminen kannattaakin unohtaa, jos haluaa nauttia rakastelusta ilman turvottavaa tunnetta ja pierun pelkoa.

Keinotekoiset makeutusaineet sisältävät hitaasti sulavia ainesosia, kuten sorbitolia. Kalorittomat makeutusaineet voivatkin aiheuttaa turvotusta. Pömppömahan välttää myös, jos ei pistä poskeensa parsakaalia. Seksiä ennen ei kannata syödä muun muassa kukka- ja ruusukaalia, sillä elimistöllä menee kauan aikaa kyseisten vihannesten sulatukseen.

Treffeillä monet saattavat syödä esimerkiksi tuhdin pihviannoksen ennen illan odotettua tositoimintaa. Romantiikka voi kuitenkin lopahtaa punaisen lihan syömisen takia. Keho käy nimittäin ylikierroksilla, kun elimistö yrittää sulattaa rasvaista ruokakimpaletta. Pihvin syöminen voi aiheuttaa väsymystä, jolloin seksi ei välttämättä innosta.

Journal of Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan musta lakritsi voi aiheuttaa hormonaalisia muutoksia niin miehillä kuin naisilla. Kyseinen karkki saattaa nimittäin heikentää seksihaluja. Laktoosi-intoleranssista kärsivien tulee puolestaan unohtaa maitotuotteet ruokalistaltaan ennen seksi-iltaa.

Alkoholi voi myös pilata sekstailun, sillä huumaavan juoman liiallinen käyttö aiheuttaa uneliaisuutta. Oluen litkiminen ennen rakastelua kiihdyttää suoliston toimintaa ja takamuksesta ulos pyrkivien pierujen pidätteleminen seksin aikana on kaukana intohimosta. Moni saattaa pureskella purukumia ennen märkiä pusuhetkiä, mutta Mayo Clinic -järjestön mukaan hengitystä hetkellisesti raikastava purkka voi myös aiheuttaa vatsassa kaasumaista pullotusta.