Applen iPhone 5S -puhelin jo testikäytössä

Digi · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on perinteisesti julkaissut puhelimistaan varsin nopealla tahdilla hieman parannellut S-versiot. Näin odotetaan nyt käyvän myös tuoreimmalle iPhone 5 -laitteelle. Tuoreimpien tietojen mukaan iPhone 5S olisi jo testikäytössä samoin kuin uusi käyttöjärjestelmä.

Topeka Capital Partnersin analyytikko Brian White kertoo tuoreessa raportissaan, että uusi iPhone olisi saapumassa jo touko – kesäkuussa ja tulisi tarjoamaan huomattavasti aiempaa enemmän valinnanvaraa eri malleista. White ennustaa, että hänen iPhone 5S:ksi nimittämänsä malli tulisi tarjolle kahdella eri näyttökoolla sekä laajalla joukolla eri värivaihtoehtoja.

Kun tähän asti iPhonea on myyty korkeintaan kahtena eri värivaihtoehtona, mustana ja valkoisena, toteaa White hänen lähteidensä antavan odottaa, että seuraava iPhone olisi tulossa tarjolle ainakin pinkkinä, keltaisena, sinisenä sekä mahdollisesti myös vihreänä, violettina, hopeisena sekä harmaana. Lisäksi tarjolle voisi olla tulossa myös AIDSia vastaan tehtävää työtä tukeva punainen (PRODUCT) Red -malli.

White uskoo lähteidensä perusteella tulevan mallin tulevan tarjolle kahdella eri näyttökoolla. Toistaiseksi Apple on aina julkaissut myös vain yhden näyttökoon tarjoavan iPhone-mallin. ”Me uskomme, että tämä on muuttumassa seuraavan iPhonen tarjotessa erilaisia näyttökokoja, joiden uskomme mahdollistavan Applelle paremmin markkinan kattamisen ja laajentamisen”, White toteaa. “Tämä mahdollistaisi myös ajan myötä edullisemman iPhonen (“iPhone mini”) tuomisen markkinoille pienemmällä näyttökoolla, mikä mahdollistaisi Applelle kasvun Kiinan ja Intian kaltaisilla kehittyvillä markkinoilla.”

Applen iPhone on jäänyt näytön kokonsa osalta jälkeen kilpailijoistaan, vaikka Apple näytön kokoa iPhone 5:n yhteydessä aiemmasta 3,5 tuumasta neljään tuumaan kasvattikin. Aiemmin analyytikoiden puheissa on pyörinyt 4,8 tuuman näytöllä varustettu iPhone, mutta näille tarinoille ei ole saatu vahvistusta. Värikkyyden Apple toi ensi kertaa mukaan iPhonen sisarlaitteeseen iPod touchiin viime syksynä esitellyn viimeisimmän sukupolven yhteydessä.

Whiten mukaan hänen lähteensä kertovat uuden iPhonen olevan tulossa markkinoille touko-kesäkuussa ja tuotannon alkavan jo maalis-huhtikuussa. Applen on spekuloitu aikovan jatkossa uudistavan iPhone- ja iPad-mallistoja kahdesti vuodessa, kun tähän asti päivityksiä on nähty kerran vuodessa. Esimakua tuotesyklin lyhentymisestä saattoi tarjota isompi iPad, joka päivittyi jo vuonna kahteen kertaan – keväällä kolmanteen ja loppuvuodesta neljänteen sukupolveensa.

Yhteistyössä Mobiili.fi.