Jääkiekko-ottelusta valtava joukkotappelu – kymmenet pelaajat hakkasivat toisiaan!

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on käyty viime viikkoina runsaasti keskustelua jääkiekko-otteluiden väkivallasta, ja äskettäin Jokereiden Semir Ben-Amour saikin käräjäoikeudessa tuomion Ville Peltosen pahoinpitelystä. Monien mielestä tuomio oli liian lievä ja linjaus jatkossa lisäämään ylilyöntejä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Yhdysvalloissa kaukaloiden väkivalta on tunnetusti Suomea yleisempää, ja siellä joukkotappelutkaan eivät ole harvinaisia. Eilen Yhdysvalloissa kuitenkin nähtiin ennätysmäisen raju tilanne, kun arviolta lähes 50 pelaajaa hakkasi toisiaan kaukalossa ja jopa vaihtopenkillä SPHL-liigan ottelussa. Ottelussa Huntsville Havoc ja Mississippi Surge ottivat yhteen muutenkin kuin sääntöjen puitteissa, sillä kaukalotappelu siirtyi yllättäen vaihtoaitoon ja paisui siksi massiiviseksi yhteenotoksi.

Tappelu alkoi Huntsvillen johtaessa 3-2. Välikohtaus oli harvinainen jo suuruutensa vuoksi, mutta myös siksi, että välillä aseena käytettiin jääkiekkomailaa. Joukkotappelusta määrättiin yhteensä 129 jäähyminuuttia, joista Yahoo Newsin mukaan 29 minuuttia mailaa heiluttaneelle Branden Kosolofskylle. Tapauksesta syytetään osaltaan tuomari Peter MacDougallin heikkoa tuomarointia, koska hän ei saanut tilannetta ajoissa haltuunsa. Paikalla oli noin 5.000 katsojaa, jotka saivat nähtävää lippurahojensa vastineeksi.