Sean Connery palaa ehkä vielä kerran James Bondiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veteraaninäyttelijä Sean Connery tunnetaan monista elokuvista, mutta James Bondin roolit ovat yleensä ensimmäisenä ihmisten mielessä. Miehen kerrotaan myös kieltäytyneen aikoinaan Gandalf-velhon roolista Taru Sormuster Herrasta -trilogiassa.

Eläkkeelle vuonna 2003 jäänyt 82-vuotias supertähti on ollut viime vuosina julkisuudessa vain harvoin. Nyt näyttelijäveteraania kosiskellaan kuitenkin näyttäytymään julkisuudessa vielä kerran kuuluisan superagentin smokissa.

Vuoden 2013 Oscar-gaalaan suunnitellaan nimittäin kunnianosoitusta 50-vuotiaalle James Bond -elokuvasarjalle. Neliminuuttisessa ohjelmanumerossa tullaan tällä tietoa näkemään kaikki muut 007-näyttelijät, eli Daniel Craig, Sir Roger Moore, Pierce Brosnan, Timothy Dalton ja George Lazenby. 82-vuotiaan näyttelijälegendan osallistuminen olisi siis tärkeä osa Bond-tribuuttia.

Sean Connery on kuitenkin aikaisemmin kieltäytynyt pyynnöistä liittyä muiden Bond-näyttelijöiden mukaan. Syynä tähän on ollut hänen 40 vuotta vanha riitansa James Bond -elokuvien tuottajien kanssa roolin palkanmaksuun liittyen. Daily Mirror -lehden mukaan Connery ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole ainakaan kieltäytynytkään tuoreesta ehdotuksesta, ja miehellä kerrotaan olevan hyvät suhteet Oscar-gaalan järjestäjien kanssa.

Pari vuotta sitten Sean Connery suunnitteli jättävänsä poikansa perinnöttämäksi. Erittäin köyhissä oloissa itse varttunut supertähti ei halunnut, että hänen jälkikasvunsa saisi elää upporikkaan isän siivellä. Conneryn entinen vaimo Diane Cilento on kertonut näyttelijän ilmoittaneen Jason-pojalleen, ettei hän tule perimään lanttiakaan yli 100 miljoonan euron jättiomaisuudesta. Diane Cilento oli Conneryn kanssa naimisissa 11 vuoden ajan. Avioliitto päättyi eroon vuonna 1973.