Tommy Mottola paljastuskirjassaan: ”Tein Mariah Careysta tähden”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Laulajatar Mariah Carey on yksi maailman menestyneimmistä naisartisteista. Poptähti on ollut uransa aikana otsikoissa myös yksityiselämänsä merkeissä. Nykyisin hän viettää onnellista perhe-elämää televisiojuontaja Nick Cannonin ja heidän kaksostensa kanssa.

Nyt 42-vuotiaan Mariah Careyn entinen aviomies, musiikkimoguli Tommy Mottola, on julkaissut paljastuskirjan. Musiikkituottajana ja levy-yhtiöpomona työskentelevä Tommy Mottola väittää elämäkerrassaan laulajattaren menestyksen olevan hänen ansiotaan. Miehen mukaan hän kohteli entistä vaimoaan kontrolloivasti, jotta hän saisi koulittua Careystä supertähden.

Mariah Carey haki avioeroa vuonna 1997. Eron jälkeen hän paljasti haastatteluissa entisen aviomiehensä olleen kontrolloiva ja henkisesti väkivaltainen. Laulajatar piti avioliittoa ”yksityisenä helvettinä”. Tommy Mottola kertoo paljastuskirjassaan päättäneensä aikoinaan kaikki Careyn musiikilliset työprojektit, jotta kaunottaren ura liikkuisi oikeaan suuntaan.

– Jos vaikutin kontrolloivalta, pyydän anteeksi. Olin pakkomielteinen. Tein kaiken vain siksi, jotta Mariah menestyisi, Tommy mottola kirjoittaa kirjassaan New York Post -sivuston mukaan.

Mariah Carey esitteli pian kaksostensa Monroen ja Moroccanin syntymän jälkeen painonpudotuksensa tulosta muun muuassa lukuisissa lehtikuvissa. Poptähti paisui huimasti raskautensa aikana, joten hän halusi laihduttaa nopeasti syntymän jälkeen saadakseen itsevarmuutensa takaisin. Laulajatar onnistuikin pudottamaan yli 13 kiloa.