Näetkö painajaisia? Nämä keinot voivat auttaa

Lifestyle · Neea Jokinen

Painajaisten näkeminen voi aiheuttaa joillekin somnifobiaa eli nukkumisen pelkoa. Peiton alle kömpiminen on suuri kynnys, jos tietää näkevänsä joka yö järisyttäviä painajaisia. Moni saattaakin herätä painajaismaisesta unesta keskellä yötä hiestä märkänä.

Nyt amerikkalainen näyttelijätär Jessica Chastain on kertonut hyviä vinkkejä painajaisunien välttämiseen. Punapään mukaan hän kärsi nuorempana pelottavista painajaisista, jotka aiheuttivat hänelle nukkumisen pelkoa. Chastain tutki unia ja niiden laadun parantamista, jolloin hän sai tietää lukuisia tapoja painajaisten ehkäisemiseen.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

– Näin pienenä niin pahoja painajaisia, että heräsin aina hikisenä. Syynä on se, että keho ikään kuin taistelee pelottavaa painajaista vastaan, Jessica Chastain kertoi Wenn-sivuston mukaan.

Naisen mukaan paras tapa ehkäistä painajaisia on viilentää makuuhuoneen lämpötilaa. Tehokas ilmastointi voi nimittäin ehkäistä painajaisten syntyä. Myös alastomana nukkuminen on auttanut Chastainia painajaisten välttämisessä. Näyttelijättären mukaan hän pelkäsi aina pienenä, että joku piileskelee hänen sänkynsä alla ja nappaa hänet mukaansa.

Amerikkalainen Jessica Chastain on näyttelijätär, jonka ura alkoi vuonna 2004. Hänet on nähty urallaan jo useissa elokuvissa, ja uran käännekohta oli upea rooli Piiat-elokuvassa. Siitä hän sai useita palkintoja ja Oscar-ehdokkuuden. Elokuvakriitikot nimesivät hänet Vuoden 2011 tulokkaaksi. Chastain sai kehuja muun muassa roolistaan Zero Dark Thirty -elokuvassa. Tänä vuonna hänet nähdään elokuvissa Mama ja The Disappearance of Eleanor Rigby: His.