Stara Jessica Chastain

Viihdeuutiset

Jessica Chastain yllätti punaisella matolla

Yhdysvaltalainen näyttelijätär Jessica Chastain tuli aikoinaan tunnetuksi suurelle yleisölle roolistaan Terrence Malickin ohjaamassa The Tree of Life -elokuvassa, jossa kaunotar näytteli Brad Pittin vaimoa. Sittemmin hänet on yhdistetty julkisuudessa Marilyn Monroen rooliin.

Nyt kurvikas punapää on poseerannut näyttävästi Golden Globe -gaalaillan jatkobileissä. Warner Brosin ja InStylen yhteisillä jatkoilla hän asteli punaiselle matolle poikkeuksellisen näyttävällä etumuksella varustetussa asussa.

Amerikkalainen Jessica Chastain on näyttelijätär, jonka ura alkoi vuonna 2004. Hänet on nähty urallaan jo useissa elokuvissa, ja uran käännekohta oli upea rooli Piiat-elokuvassa. Siitä hän sai useita palkintoja ja Oscar-ehdokkuuden. Elokuvakriitikot nimesivät hänet Vuoden 2011 tulokkaaksi. Jessican uskotaan nousevan kansainväliseksi supertähdeksi, mutta vielä läpimurto on antanut odottaa itseään.

Elokuvat

Arvostelu: Mama

Pan’s Labyrinth -elokuvasta parhaiten muistettava Guillermo del Toro on omien ohjaustöidensä lisäksi toiminut eräänlaisena kummisetänä pienemmän mittakaavan kauhuelokuvien tuotannoissa. Hänen ansiostaan esimerkiksi Orpokoti ja Älä pelkää pimeää ovat päätyneet suuren yleisön tietoisuuteen. Nyt Del Toro on toiminut espanjalais-kanadalaisen Mama-kauhuelokuvan tuotajana.

Elokuvassa sisarukset Victoria ja Lily joutuvat talousvaikeuksien kanssa painivan isänsä kaappaamiksi, kun tämä on ensin murhannut heidän äitinsä. Lapsista ei kuulla mitään vuosikausiin, kunnes nämä yllättäen löytyvät viisi vuotta myöhemmin syrjäisestä metsämökistä elävinä, mutta eläimen tasolle taantuneina. Tyttöjen setä Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) ja tämän vastentahtoinen tyttöystävä Annabel (Jessica Chastain) ottavat tytöt huostaansa. Pian kuitenkin ilmenee, että jokin on seurannut lapsia heidän uuteen kotiinsa – ja se haluaa heidät takaisin.

Mama luottaa nopeiden Paranormal Activity -tyylisten säikyttelyjen tai veristen murhien sijaan vahvaan tunnelmaan. Gullermo Del Toron mukanaolo ei liene sattumaa, sillä mukana on hieman Pan’s Labyrinth -elokuvan mieleen tuovia satumaisia elementtejä ja The Ringin kaltaista painajaismaista kuvastoa. Tekijät ovat myös tajunneet, ettei uusioperhettä uhkaavaa yliluonnollista voimaa kannata paljastaa katsojalle heti kokonaan.

Myös näyttelijvalinnat ovat onnistuneet. Jessica Chastainin vastoin tahtoaan korvikeäidiksi joutuva rokkarineitonen on piristävä poikkeus kauhuelokuvien tavanomaisten kotiäitihahmojen joukossa. Miespääosissa nähtävä, Game of Thrones -sarjasta ja Oblivionista tuttu Nikolaj Coster-Waldau tulee puolestaan olemaan varmasti isompikin nimi tulevaisuudessa.

Esikoisohjaaja Andrés Muschiettin Mama ei välttele kliseitä, ja elokuva kärsii paikoitellen pienistä käsikirjoituksen ongelmista. Vahvan, painajaisunia muistuttavan tunnelmansa ja visuaalisen tyylinsä vuoksi sitä voi kuitenkin hyvällä omallatunnolla suositella kaikille klassisten kummitustarinoiden ja esimerkiksi aasialaistyylisen kauhuelokuvan ystäville.

Lajityyppi: Kauhu
Ohjaaja: Andrés Muschietti
Pääosissa: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier, Isabelle Nélisse
Ensi-ilta: 22.3.2013
Kesto: 1h 40 min
Ikäraja: 16

Pisteet 4/5

Lifestyle

Näetkö painajaisia? Nämä keinot voivat auttaa

Painajaisten näkeminen voi aiheuttaa joillekin somnifobiaa eli nukkumisen pelkoa. Peiton alle kömpiminen on suuri kynnys, jos tietää näkevänsä joka yö järisyttäviä painajaisia. Moni saattaakin herätä painajaismaisesta unesta keskellä yötä hiestä märkänä.

Nyt amerikkalainen näyttelijätär Jessica Chastain on kertonut hyviä vinkkejä painajaisunien välttämiseen. Punapään mukaan hän kärsi nuorempana pelottavista painajaisista, jotka aiheuttivat hänelle nukkumisen pelkoa. Chastain tutki unia ja niiden laadun parantamista, jolloin hän sai tietää lukuisia tapoja painajaisten ehkäisemiseen.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

– Näin pienenä niin pahoja painajaisia, että heräsin aina hikisenä. Syynä on se, että keho ikään kuin taistelee pelottavaa painajaista vastaan, Jessica Chastain kertoi Wenn-sivuston mukaan.

Naisen mukaan paras tapa ehkäistä painajaisia on viilentää makuuhuoneen lämpötilaa. Tehokas ilmastointi voi nimittäin ehkäistä painajaisten syntyä. Myös alastomana nukkuminen on auttanut Chastainia painajaisten välttämisessä. Näyttelijättären mukaan hän pelkäsi aina pienenä, että joku piileskelee hänen sänkynsä alla ja nappaa hänet mukaansa.

Amerikkalainen Jessica Chastain on näyttelijätär, jonka ura alkoi vuonna 2004. Hänet on nähty urallaan jo useissa elokuvissa, ja uran käännekohta oli upea rooli Piiat-elokuvassa. Siitä hän sai useita palkintoja ja Oscar-ehdokkuuden. Elokuvakriitikot nimesivät hänet Vuoden 2011 tulokkaaksi. Chastain sai kehuja muun muassa roolistaan Zero Dark Thirty -elokuvassa. Tänä vuonna hänet nähdään elokuvissa Mama ja The Disappearance of Eleanor Rigby: His.

Viihdeuutiset

Jessica kurvikkaana miestenlehden kannessa

Yhdysvaltalainen näyttelijätär Jessica Chastain tuli tunnetuksi suurelle yleisölle roolistaan Terrence Malickin ohjaamassa The Tree of Life -elokuvassa, jossa neito näytteli Brad Pittin vaimoa.

Nyt kurvikas punapää on ikuistettu GQ-lehden kanteen, jossa hänet nähdään leopardiprinttisessä alusasussa. Huomio kääntyykin kuvassa kuulasihoisen Jessican muhkeaan rintavarustukseen, joka pääsee otoksessa oikeuksiinsa. Hänet nähdään lehden sisäsivuilla myös alastomana.

Amerikkalainen Jessica Chastain on näyttelijätär, jonka ura alkoi vuonna 2004. Hänet on nähty urallaan jo useissa elokuvissa, ja uran käännekohta oli upea rooli Piiat-elokuvassa. Siitä hän sai useita palkintoja ja Oscar-ehdokkuuden. Elokuvakriitikot nimesivät hänet Vuoden 2011 tulokkaaksi. Vuonna 2012 Jessican uskotaan nousevan kansainväliseksi tähdeksi.

Viihdeuutiset

PETA: Tässä ovat maailman seksikkäimmät vegetaristit

Maailman tunnetuin eläinsuojelujärjestö PETA on usein otsikoissa kampanjoillaan, joissa julkkistähdet riisuvat itsensä alastomaksi. Mainosten sloganeissa he toteavat olevansa mieluummin alastomia kuin pukeutuvansa turkiksiin. Nyt järjestö on valinnut tämän vuoden seksikkäimmät julkkisvegetaristit.

Järjestö kertoo sivuillaan, kuinka vuoden 2012 seksikkäimpien julkkisvegetaristien tittelit ovat saaneet The Help -näyttelijätär Jessica Chastain ja Nälkäpeli-elokuvassakin nähty Woody Harrelson.
Jessican kerrotaan olleen vegetaristi 15 vuotta ja vegaani viiden vuoden ajan. Woody taas on ollut vegaani jo lähes 30 vuotta.

– Siinä on kyse sellaisen elämän elämisestä, jonka aikana en osallistu maailmassa tapahtuvaan julmuuteen. Niin kauan kuin olen tällä planeetalla, haluan kaikkien tapaamieni ihmisten tietävän, että olen kiitollinen heidän olemassaolostaan, voittaja Jessica Chastain kertoo valinnoistaan.

Tämän vuoden seksikkäimmän naispuolisen julkkisvegetaristin tittelistä kamppaili lukuisia tunnettuja kaunottaria, kuten esimerkiksi Anne Hathaway, Pamela Anderson ja Lea Michele. Miesten kategoriassa ehdokkaina olivat muun muassa Ben Stiller, Prince, Mike Tyson ja Jared Leto. Viime vuonna naisten kategorian voiton vei Morsiusneidot-elokuvassakin nähty Kristen Wiig. Vuoden 2011 seksikkäin miesvegetaristi taas oli näyttelijä-koomikko Russell Brand.

Viihdeuutiset

Shia LaBeouf pokasi uuden kaunottaren

Hollywood-tähti Shia LaBeouf on tullut lähivuosien aikana tunnetuksi rooleistaan elokuvissa Transformers, Indiana Jones: Kristallikallon Valtakunta ja Paranoia. Hän seurusteli yli vuoden näyttelijä Carey Mulliganin kanssa, mutta pari erosi pari kuukautta sitten.

The Sun -lehti kertoo, että LaBeoufilla on uusi nainen elämässään. 24-vuotias Shia nähtiin nimittäin kahvittelemassa vielä nimettömän bruneten kanssa Little Dom’sissa Californiassa. Tämän jälkeen pariskunta siirtyi käsikkäin Shian autoon. Lähde kiinnitti myös huomiota Shian renttumaiseen ulkonäköön, sillä mies oli selvästi suihkuttelun ja parranajon tarpeessa. Katso kuva tästä.

Shia LaBeouf joutui heinäkuussa 2008 rajuun auto-onnettomuuteen, jossa hänen kätensä murskautui ja jossa hän menetti lopullisesti merkittävän osan kätensä toimintakyvystä. Shia kykenee kuitenkin jatkamaan näyttelijäuraansa. Kolmas Transformers-elokuva tulee olemaan LaBeoufin mukaan järisyttävän upea. Nuorukaisella on myös rooli ensi vuoden elokuvassa The Wettest County in the World. Kyseisessä rikosdraamassa hänen kanssaan näyttelevät muiden muassa Tom Hardy ja Jessica Chastain.