Nainen hylkäsi meikkaamisen vuodeksi: ”Olo kauniimpi kuin koskaan”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monet naiset nauttivat itsensä ehostamisesta, ja he käyvät esimerkiksi erilaisissa kosmeettisissa hoidoissa rentoutuksen merkeissä. Kaikkien neitokaisten makuun kauneudenhoito ei kuitenkaan ole, ja osa päättääkin pärjätä ilman keinotekoista laittautumista.

Nyt eräs tällainen tapaus on päässyt uutisoinnin kohteeksi Yhdysvalloissa, jossa kahden lapsen äiti laittoi pisteen itsensä ehostamiselle. 38-vuotias Phoebe Baker Hyde päätti hylätä kauneudenhoidon vuoden ajaksi vapautuakseen päähänpinttymistään. Hän heitti pois kaikki meikkinsä, leikkasi vaaleat kutrinsa lyhyeksi ja lopetti säärikarvojensa ajelemisen.

Massachusettsin Brooklinessa asuva nainen sai kimmokkeen vuoden projektille muutettuaan miehensä John Liangin kanssa Hong Kongiin asumaan vuonna 2007. Hän kertoi kokeneensa suurkaupungissa monia henkisiä alamäkiä, koska paikalliset naiset suhtautuivat ulkonäköönsä pakkomielteisesti.

Perheenäiti ei kertonut monellekaan ihmiselle kokeilustaan. Sen aikana hän luopui esimerkiksi korukokoelmastaan ja peitti kaikki asuntonsa peilit. Samalla nainen päätti lopettaa uusien vaatteiden shoppailemisen, minkä jälkeen vaatekaapista löytyi yllättäen paljon käyttämättömiä, hienoja asuja.

Phoebe Baker Hyde kertoo säästäneensä vuoden aikana 1.000 dollaria, eli lähes 800 euroa, muuttamalla kauneudenhoitotottumuksiaan radikaalisti. Neito kertoo kokeilun muokanneen hänen minäkuvaansa ja hän tuntee olonsa kauniimmaksi kuin koskaan aiemmin. Vuonna 2009 Yhdysvaltoihin muuttanut nainen on pitänyt ehostamistapansa yksinkertaisena jo viiden vuoden ajan.

– Katsoessani peiliin en näe ryppyjä, ahdistusta, finnejä tai uupumusta, vaikka ne ovatkin siellä. Näen kasvot, persoonallisuuden ja elämän. Jos joku kysyisi minulta tunnenko oloni kauniiksi, voin antaa rehellisesti myöntävän vastauksen, kertoi Phoebe Baker Hyde Katie-keskusteluohjelmassa.