Mars-matkaajia haetaan realitysarjassa – luvassa pelkkä menolippu

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisen matkustaminen Mars-planeetalle on ollut suunnitelmissa jo vuosikymmenten ajan, ja tuona aikana Punaisen planeetan pinnalle on onnistuttu lähettämään luotain. Curiosity on esitellyt viime kuukausina ihmiskunnalle tarkkoja valokuvia Marsin pinnalta.

Kuva: NASA
Kuva: NASA

Seuraava askel voisi olla ihmisten lähettäminen Marsiin, mutta matka on pitkä ja vaarallinen. Paluutakaan siltä ei todennäköisesti ole. Nyt hollantilainen yhtiö Mars One hakee kuitenkin jo ensimmäisiä vapaaehtoisia Mars-matkaajia, joskin luvassa on vain pelkkä menolippu tuntemattomaan.

Kuva: NASA
Kuva: NASA

Voittoa tavoittelemattoman yrityksen kunnianhimoisena tavoitteena on rakentaa Marsin pinnalle ensimmäinen siirtokunta vuoteen 2023 mennessä. 24 ensimmäistä Marsiin lähtijää ratkaistaan maailmanlaajuisessa realitysarjassa, jolla kerätään samalla varoja projektiin. Valitut joutuvat käymään läpi kahdeksan vuotta kestävän koulutuksen, joka sekin esitetään kokonaan realitysarjana. Osallistujilta vaaditaan korkeatasoinen siviili- tai sotilaskoulutus.