Palefacelta englanninkielinen albumi jenkkiräppärin kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kahdella viimeisellä studioalbumillaan platinaa ja kultaa myynyt suomalainen hiphop-tähti Paleface on nyt tehnyt Los Angeles -undergroundin veteraanin Matren kanssa yhteislevyn Food For The Gods. Levy julkaistaan 8. helmikuuta.

Paleface palaa kahden suomenkielisen albumin jälkeen lähtöpisteeseen, eli englanninkieliseen ilmaisuun. Viisi albumia julkaissut Paleface tunnetaan myös useista suomennosprojekteistaan sekä laajasta aktiivisuudestaan kulttuurin kentällä. Los Angelesin kasvatti Matre on tehnyt pitkän uran ja kiertänyt lavoja ympäri maailmaa. Matre kuuluu Los Angelesin LA2TheBay-kollektiiviin ja on nähty lavalla esimerkiksi Public Enemyn ja Black Eyed Peasin seurassa.

Palefacen ja Matren tiet kohtasivat, kun Matre piipahti Euroopan kiertueellaan Suomessa. Ensiksi Matren tapasi helsinkiläisessä yökerhossa kuitenkin Sonjay Beats, joka on tehnyt Palefacen kanssa musiikkia ensimmäisen kerran jo vuonna 1989 ja on sittemmin tuottanut muun muassa Palefacen Studio Tan –albumin. Paleface ja Matre päättävät kirjoittaa ja äänittää yhteisbiisin. Kappale syntyi muutamissa tunneissa.