Matkalaukku hukassa? Uutuuslaite paljastaa kadonneiden matkatavaroiden sijainnin

Digi Matkailu · Stara.fi

Lentomatkailun vakavimpiin ongelmiin lukeutuu matkatavaroiden katoaminen kesken lentomatkan. Päivittäin valtava määrä matkatavaroita päätyy vääriin kohteisiin ja usein katoaa lopullisesti. Nyt ongelmaan on kehitetty apuväline, joka paljastaa omistajalle matkatavaroiden sijainnin.

Kuva: GlobalTrak
Kuva: GlobalTrak

Kyseessä on TrakDot-niminen pienikokoinen elektroninen laite, joka asetetaan matkalaukun sisään. Laite lähettää sijainnistaan GPS-signaalia, joka voidaan tarkistaa pakettiin kuuluvan kännykkäsovelluksen avulla. Laitteen avulla matkalaukun omistaja tietää nopeasti onko hänen laukkunsa saapunut kohteeseen samalla lentokoneella tai onko se kenties toisella puolella maailmaa. Lisäksi laite ilmoittaa, kun matkailija pääsee 10 metrin päähän laukustaan.

Laite tunnistaa automaattisesti, kun sitä mukanaan kantava lentokone nousee ilmaan, jolloin se sammuu säästääkseen virtaa ja koska lennon aikana ei saa käyttää elektronisia laitteita. Lennon laskeuduttua laite palaa taas aktiiviseksi. Laskeutumisen jälkeen laite lähettää palveluun viestin, jossa se kertoo sijaintinsa. Huhtikuussa myyntiin tuleva laite toimii kahdella AA-paristolla ja maksaa Yhdysvalloissa 49,99 dollaria kattaen myös verkkopalvelun vuosimaksun.