Mies palautti käytetyt peräruiskeet apteekkiin – sai 10 vuotta vankeutta

Ohhoh! · Neea Jokinen

Yhdysvalloissa kohistiin viime vuonna karmivasta tapauksesta, jossa erään miehen kerrottiin palauttaneen käytettyjä peräruiskeita apteekkiin. Ronald Robinson -niminen mies liimasi ruiskepullojen korkit takaisin kiinni, jotta pakkaus näyttäisi avaamattomalta. Sittemmin hän jäi kiinni valvonkameroiden avulla.

Nyt 35-vuotias Ronald Robinson on tuomittu kymmeneksi vuodeksi vankilaan vastenmielisestä rikoksestaan. Mies tuomittiin syylliseksi käytettyjen peräruiskeiden peukaloimiseen Jackonvillen tuomioistuimessa. Robinson voi joutua myös maksamaan 250.000 dollaria, eli 196.000 euroa, korvauksia. Lisäksi hänelle voidaan määrätä kolmen vuoden ehdonalaistuomio vankilasta päästyään, The Smoking Gun -sivusto uutisoi.

Järkyttävä huijaus paljastui viime syksynä. Apteekin 22-vuotias työntekijä Dustin McDonald huomasi miehen käyttäytyvän epäilyttävästi, kun hän palautti peräruiskepaketteja. Työntekijä päätti tarkistaa paketin hyvin tarkkaan. Tarkistuksen aikana hän huomasi, että Ronald Robinson oli liimannut käytetyn paketin uudelleen kiinni.

Löydön jälkeen työntekijä päätti tarkistaa myös apteekin hyllyllä myynnissä olevat peräruiskepaketit ja hän löysi sieltä kolme käytettyä pakkausta. Muutama päivä huijauksen selviämisen jälkeen mies ilmestyi jälleen apteekkiin, koska hän halusi palauttaa pakkauksessa olevat laksatiivia sisältäviä ruiskepulloja.

Työntekijä hälytti paikalle poliisit, jotka pidättivät miehen. Alueen muille apteekeille ilmoitettiin heti rikollisen toimista. Apteekin edustajan mukaan yrityksen liikkeistä löydettiin peräti 12 käytettyä peräruiskepakettia. Terveysviranomaisten mukaan miehen toiminta oli törkeää välinpitämättömyyttä, jonka seurauksena moni olisi voinut joutua hengenvaaraan. Esimerkiksi HIV, salmonella ja erilaiset virukset voivat levitä käytettyjen peräruiskeiden välityksellä.