Noloa, Beyonce! Kansallislaulu tuli nauhalta Obaman juhlissa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Laulajatähdet saavat usein negatiivista palautetta, jos he esittävät kappaleitaan playbackinä eli huulisynkkaamalla. Kyseinen esiintymistapa voi aiheuttaa noloja tilanteita ja pettymyksiä. Nyt erään supertähden lauluesitys on noussut otsikoihin.

Huippusuositun r&b-laulajattaren Beyoncen nimittäin väitetään ”laulaneen” Yhdysvaltojen kansallislaulun huulisynkkaamalla. Beyonce asteli vastikään esiintymislavalle presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa. Laulajatar esitti Star-Spangled Banner -kappaleen huulisynkkaamalla orkesterin säestämänä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Erään orkesterin jäsenen mukaan Beyonce ei ehtinyt harjoittelemaan yhtyeen kanssa ennen varsinaista esitystä. Neitokainen on harjoitellut viime päivinä ahkerasti Super Bowl -esitystään New Orleansissa, joten hän ei ehtinyt yhteisharjoituksiin soittokunnan kanssa.

Soittokunnan edustajan mukaan he saivat tietää vain hetkeä ennen esitystä, että kansallislaulu tullaan esittämään suoraan nauhalta. Beyoncen lisäksi myös orkesterin jäsenet huijasivat esittävänsä kappaletta. Moni on ihmetellyt Beyoncen ratkaisua, sillä neitokainen todellakin osaa laulaa livenä.

– Me nauhoitimme kappaleen etukäteen. Beyonce päätti vain muutamaa minuuttia ennen esitystä, että esitys tulee nauhalta, lähde kertoi The Times of London -lehdelle.