Jermaine Jackson Staralle: ”Michaelin kappaleiden esittäminen parantavaa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Edesmenneen poptähti Michael Jacksonin veljessarjan muodostama The Jacksons saapuu Suomeen 24. helmikuuta, jolloin se esiintyy Helginsin Hartwall Areenalla. Stara sai haastatteluunsa yhtyeen supertähden Jermaine Jacksonin.

Jacksonin dynastia on eräs Yhdysvaltojen arvostetuimpia musiikkiperheitä. Viihteen konkareina veljekset ovat nähneet monenlaisia esiintymislavoja ja useat heidän kappaleistaan ovat nousseet ikivihreiksi klassikoiksi. Jermaine osasi samantien kertoa heidän suosikkinsa yhtyeen laajasta tuotannosta.

– Rakastamme esittää kappaleita I Wan’t You Back, ABC, The Love You Save ja Jackson 5 Medley, kuten myös Michaelin kappaleita. Hänen musiikkinsa esittäminen on meille parantavaa. Suremme edelleen hänen poismenoaan, joten ne kappaleet toimivat meille parantavana voimana, Jermaine Jackson kertoi Staralle.

The Jacksons -yhtyettä ei turhaan nimitetä yhdeksi popmusiikin legendoista, sillä viisikon musiikin sanotaan viitoittaneen tietä monille tämän päivän artisteille. R&b- ja funk-rytmejä yhdistelevä popkokoonpano on myynyt maailmanlaajuisesti yli sata miljoonaa levyä. Näin Jermaine kiteyttää bändin uran kokohohdat:

– Se on vaikeaa. Eurooppaan tuleminen on ainakin ykkönen. Kun kuulimme ensimmäistä kertaa I Wan’t You Back -kappaleen. Victory-kiertue oli myös sellainen. Motown 25 -esitys, jossa Michael teki ensimmäistä kertaa moonwalk-tanssinsa. Näitä juttuja on paljon, toteaa Jackson.