11-vuotias ei halunnut vanhempiaan kouluun – aiheutti massiivisen poliisioperaation

Ohhoh! · Neea Jokinen

Oppilaitoksissa on tapana järjestää vanhempainiltoja, joissa opettajat keskustelevat vanhempien kanssa lasten opinnoista ja koulutapahtumista. Joskus järjestetään myös henkilökohtaisia tapaamisia, joissa on läsnä vain oppilas, hänen vanhempansa ja luokanopettaja.

Nyt erään espanjalaisen 11-vuotiaan pojan uutisoidaan aiheuttaneen kotikaupungissaan massiivisen poliisioperaation huijauksen takia. Xinzo de Limiassa asuva poika nimittäin lavasti oman kidnappauksensa uskomattoman syyn takia.

Pojan kerrotaan suunnitelleen kidnappauksen, jotta hänen vanhempansa eivät lähtisi koulun vanhempainiltaan tapaamaan pojan opettajaa. Poika lähetti tapahtumapäivänä isälleen tekstiviestin, jossa hän väitti joutuneensa kidnappaajan kynsiin.

Pojan tekstiviestin mukaan tuntematon kidnappaaja tunki lapsen väkisin sinisen Seat-merkkisen auton takakonttiin. Vanhemmat ilmoittivat kidnappauksesta viranomaisille, jotka aloittivat heti tutkimukset pojan löytämiseksi. Espanjan poliisi muun muassa ilmoitti tapauksesta Portugalin rajaviranomaisille, jotta he tarkkailisivat Seat-merkkisiä autoja.

Kaksi tuntia kidnappausviestin jälkeen perheen isä huomasi, että heidän toisen asuntonsa avaimet olivat kadonneet. Poika löydettiinkin pian hyvässä kunnossa asunnon sisätiloista. Paikallisen Faro de Vigo -lehden mukaan oman kidnappauksensa lavastanut poika ei halunnut vanhempiensa kuulevan opettajaltaan yksityiskohtia lapsen koulukäyttäytymisestä.

– Viranomaiset saivat hälytyksen, joka osoittautui lapselliseksi huijaukseksi. Pojan piti mennä opettajatapaamiseen vanhempiensa kanssa, lehti kirjoitti.