11-vuotiaasta tuli sankari: ”Uskomattoman rauhallinen”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Viime aikoina maailmalla on tullut julki lukuisia tapauksia, joissa nuorten lasten on kerrottu pelastaneen vanhempiaan ja sisaruksiaan esimerkiksi tulipaloista. Sankarilasten neuvokas toiminta saattaa yllättää monia. Nyt erään brittiläisen pojan uutisoidaan pelastaneen äitinsä vakavilta vammoilta.

Debbie Pyett -niminen perheenäiti ajoi BMW-merkkisellä autollaan Stevenagea kohti Tommy-poikansa kanssa. Yhtäkkiä kesken ajomatkan hänen autonsa alkoi käydä ylikierroksilla. Nainen pysäytti menopelin tien viereen ja päätti avata ylikuumentuneen auton konepellin tarkistaakseen jäähdyttimen toiminnan.

Tarkistus meni kuitenkin karmivalla tavalla pieleen, kun konepellin alta roiskahti kuumaa vettä naisen kasvoihin ja käsiin. Debbie Pyett meni shokkitilaan, ja alkoi huutaa kauhusta. Kuuma vesi poltti hätääntyneen naisen ihoa. Perheenäidin pelastajana toimi hänen 11-vuotias Tommy-poikansa, joka auttoi äitiään uskomattoman rauhallisella tavalla.

Lapsi nimittäin keräsi nopeasti lunta maasta, ja asetti kylmää jäämassaa äitinsä palovammoihin. Lääkäreiden mukaan pojan neuvokas toiminta pelasti naisen, sillä ilman nopeaa kylmähoitoa hän olisi joutunut läpikäymään lukuisia ihonsiirtoleikkauksia ja plastiikkakirurgisia operaatioita. Kuuden lapsen äiti on todella ylpeä fiksusta pojastaan.

– Tommyn mielestä koko asia oli ilmiselvä. Vesi oli kuumaa ja lumi kylmää. Hän peitti palovammani lumella. Lapseni oli tilanteessa uskomattoman rauhallinen, Debbie Pyett kertoi The Daily Mail -sivustolle.