Bingo-addikti varasti ala-asteelta 39 000 euroa: ”Häpeällistä”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Uhkapeliriippuvaiset voivat joutua jopa kymmenien vuosien velkavankeuteen rahaongelmien takia. Joidenkin epätoivoisten ja peliriippuvaisten henkilöiden tiedetään varastaneen rahaa muun muassa perheenjäsentensä henkilökohtaisilta pankkitileiltä.

Nyt 38-vuotias Claire Mosby on noussut otsikoihin varkautensa takia. Brittinainen jäi nimittäin äskettäin kiinni 31.000 punnan, eli noin 39.000 euron, summan varastamisesta. Bingo-peleistä riippuvainen Mosby varasti rahat entiseltä työpaikaltaan, Swarcliffen alakoulusta.

Nainen työskenteli koulun sihteerinä vuosina 2009 – 2011. Varastetut rahat oli kerätty muun muassa koulun järjestämistä tapahtumista, vapaaehtoistyöstä ja tuotemyynneistä. Naimisissa olevan kolmen lapsen äidin työtehtävänä oli tallettaa kerätyt varat koulun pankkitilille.

Sen sijaan Claire Mosby siirsi koulun keräämät rahat omalle tililleen rahoittaakseen uhkapeliriippuvuutensa. Nainen on ollut jo pidemmän aikaa rajussa koukussa verkossa pelattaviin bingo-peleihin. Mosbyn varkaus paljastui, kun eräs työntekijä tutki koulun raha-asioita. Tapauksen tuomarin mukaan naisen varkaus oli todella häpeällinen teko, The Daily Mail -sivusto uutisoi.

– Kenenkään ei tarvitse muistuttaa siitä, kuinka häpeällinen teko oli, tuomari Christopher Batty kertoi oikeudessa.