Ranskan konemusiikkiylpeys Daft Punk tekee paluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskalainen Daft Punk -duo tunnetaan yhtenä arvostetuimmista ja suosituimmista elektronisen musiikin tekijöistä. Jo 1990-luvun puolivälistä lähtien ”french houseksi” kutsuttua konemusiikkia soittavan kaksikon edellisestä Human After All -studioalbumista on ehtinyt vierähtää jo kahdeksan vuotta.

Nyt Daft Punk on kuitenkin palaamassa uuden levyn myötä. Robottimaskeja käyttävä duo aloitti uuden albuminsa nauhoitukset viime vuonna, ja se tullaan julkaisemaan toukokuussa Columbia Records -levy-yhtiön toimesta. The Sun -lehden mukaan on todennäköistä, että kaksikko tullaan näkemään kesällä myös keikkalavoilla.

Daft Punk koostuu kahdesta ranskalaisesta muusikosta, Guy-Manuel de Homem-Christosta ja Thomas Bangalterista. Duon tunnetuimpia kappaleita ovat Around the World, One More Time ja Robot Rock. Vuonna 2007 Kanye West teki kaksikon Harder, Better, Faster, Stronger -kappaleen pohjalta Stronger-hittinsä, minkä musiikkivideolla nähdään myös Daft Punkin tunnetut robottipuvut.